Voor gastouders:

Ik wil opvang aanbieden

Voor ouders:

Ik zoek een gastouder/ik wil overstappen

Hét gastbureau

Voor de ondernemende gastouder

Aanvullende documenten & handige links

Meer informatie vind je hier

Ons pedagogisch beleid & Werkwijze

Klik hier voor het pedagogisch beleid & werkwijze van gastouderbureau Born to be Young. Hierin staat beschreven wat gastouderbureau Born to be Young belangrijk vindt in de ontwikkeling en opvoeding van kinderen en op welke manier wij werken. De gastouders worden op de hoogte gebracht van het pedagogisch beleid tijdens de aanmeldprocedure. Daarnaast lopen de pedagogische basisdoelen en de interactievaardigheden als een rode draad door leermodules, evaluatiegesprekken met ouders en voortgangsgesprekken met gastouders. Gastouderbureau Born to be Young zorgt ervoor dat alle aangesloten gastouders het pedagogisch beleid uitvoeren. Elke gastouder doet dit op unieke wijze. Nog meer weten over gastouderopvang? Klik hier voor de link naar het boek Pedagogisch kader gastouderopvang, het complete handboek voor gastouders.

Meldcode Kindermishandeling

De meldcode is een stappenplan waarin de stappen beschreven worden voor het signaleren en handelen bij (vermoedens van) huiselijk geweld en/of kindermishandeling. Het doel van deze meldcode is dat sneller en adequater wordt ingegrepen. Door het consequent toepassen van de stappen uit de meldcode verbetert de vroegsignalering van huiselijk geweld en kindermishandeling en worden minder kinderen geconfronteerd met geweld en mishandeling. Bij een vermoeden van kindermishandeling moeten gastouders en medewerkers van gastouderbureau Born to be Young verplicht starten met de meldcode, het zogenaamde Protocol kindermishandeling en grensoverschrijdend gedrag voor de kinderopvang. 

Kleurwedstrijd

Elk kwartaal verloten we leuke prijzen onder de inzendingen van onze kleurwedstrijd. Wie kleurt, verft en/of versiert ons logo het mooist?  Klik hier om de kleurplaat te downloaden en klik hier voor de voorwaarden. 

Leuke websites voor (gast)ouders & kinderen

Beertje Anders voor kleuters en jonge kinderen: boekjes, filmpjes en ander materiaal over gezond eten, hygiëne, verkeer, ziek zijn, en over allerlei gevoelens, zoals: verliefd zijn, verdriet bij een scheiding, vriendschap, sorry zeggen, ruzie en ga zo maar door. Beertje Anders legt vooral uit dat iedereen anders is, anders denkt en anders doet en dat deze diversiteit heel waardevol is.

Pauline Oud: Spelend leren met prentenboeken van Pauline! Pauline’s Peuter Plan is een complete methode voor (gast-)ouders, peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en kleutergroepen. Veel materialen zijn gratis, en voor andere betaal je een klein bedrag. Voor ouders (in spe) ook veel leuks: haakpatronen, (kraam)cadeautjes, kleurplaten en doe-tips bij de boekjes, geboortekaartjes en nog veel meer!

Informatie COVID-19

Naar aanleiding van de aangescherpte maatregelen houden we de berichtgeving met betrekking tot de gastouderopvang nauwgezet in de gaten. Klik hier voor de meest actuele informatie vanuit de Rijksoverheid.

Download het meest recente Protocol kinderopvang & COVID-19 en de beslisboom waar onze gastouders mee werken via deze link. Ouders en gastouders worden via persoonlijke berichtgeving en het online portaal op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen en maatregelen die van invloed zijn op de opvang.

Heb je vragen? Bel, mail of app gerust! Klik hier om rechtstreeks naar de contactpagina te gaan.

Wij werken samen met: