Kinderopvang Breda

Nieuwe kinderopvang in Breda centrum

Medio herfst 2021 verwachten wij onze nieuwe kinderopvang te openen

Hallo (toekomstige) ouders,

Wat leuk dat je interesse hebt in onze organisatie. Je bent op zoek naar opvang voor je belangrijkste bezit en dat is niet makkelijk, weten wij uit ervaring. Je wilt het beste voor je kindje terwijl jij zonder zorgen kunt gaan werken of studeren. Naast gastouderopvang is kinderdagopvang ook een optie. Ook voor onze toekomstige kinderopvang geldt dat wij werken aan een plek waarin voor ieder kindje veiligheid, goede ontwikkelingskansen en plezier centraal staan. Naar gelang de ontwikkelingen zal deze pagina aangepast worden om je te informeren over de vorderingen. Natuurlijk mag je al informatie aanvragen als je interesse heb in onze kinderdagopvang in de toekomst of al een plekje wilt reserveren.

Onze visie

Samen met onze toekomstige pedagogisch medewerkers zijn wij een pedagogische visie aan het uitwerken die past bij deze tijd en mee zal groeien met de ontwikkelingen in de toekomst.

Belangrijke kernpunten zijn:

  • Veiligheid en welbevinden van de kinderen is onze prioriteit. Er wordt gezorgd voor een veilige en gezonde omgeving, waarin alle kinderen zich welkom voelen en met een vaste mentor een vertrouwensband kunnen opbouwen. 
  • Samenwerking met de ouders. Opvoeden doen we samen. Jij kent jouw kindje het beste en kan ons vertellen wat jouw kindje nodig heeft. Wij staan ook open voor persoonlijke wensen op bijvoorbeeld het gebied van voeding en verzorging. 
  • Spelenderwijs leren. Kinderen leren door spelen, doen, uitproberen, kijken, imiteren, meedoen en aanwijzingen. Wij dragen hieraan bij door een tweede thuis te creëren voor je kindje, door de ruimte te verdelen in kleinere hoeken met elk een andere functie. Speelmateriaal op ooghoogte en binnen bereik van je kindje. We bieden ruimte voor uitdagende activiteiten, maar ook voor rust. 
  • Gezonde kinderopvang. Focus op gezonde en waar mogelijk biologische voeding, regelmatig buitenspelen en bewegen.

Verticale groepen

Kinderopvang Born to be Young zal opvang gaan bieden aan 2 verticale groepen van 10 kinderen per groep in de leeftijd van 0-4 jaar. Op een verticale groep zijn kinderen van verschillende leeftijden: baby’tjes, dreumesen en peuters. Je kindje komt bij ons op de groep, meestal als hij of zij nog een baby’tje is en blijft vier jaar lang in dezelfde groep. Dat is heel fijn. Het blijft in de vertrouwde omgeving met kinderen en vertrouwde gezichten van de pedagogisch medewerkers die het al kent. In verticale groepen leren kinderen veel van elkaar. De kleintjes zien in de oudsten een voorbeeld en doen ze na. De oudere kinderen leren juist hoe ze rekening kunnen houden met een kleintje en ze worden betrokken in de verzorging van de kleintjes. 

Over Born to be Young

Born to be Young staat voor kwaliteit en professionaliteit. Groei, betrokkenheid en professionaliteit zijn onze kernwaarden. We werken intensief samen met onze medewerkers die voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van de Wet Kinderopvang. We bieden ze pedagogische ondersteuning, scholing en tools om zich te blijven ontwikkelen, maar ook groeimogelijkheden binnen onze organisatie. Wij geloven namelijk in de kracht van mensen. Daarbij hoort ook veelvuldig persoonlijk contact met ouders, zodat wij je kindje goed leren kennen en we zowel jou als je kindje een warm welkom kunnen bieden.

Vacature pedagogisch medewerker

Wil jij medezeggenschap hebben over je eigen groep kinderen, met een leuke groep collega's de activiteitenplanning verzorgen en meer vrijheid ervaren in je baan als pedagogisch medewerker? Solliciteer dan bij ons! Wij staan open voor jouw eigen inbreng, visie en ideeën.

Vereiste zijn de juiste diploma's om aan de slag te gaan in de kinderopvang, goede beheersing van de Nederlandse taal en een goed humeur ;) Salaris volgens CAO Kinderopvang.  

Soort dienstverband: fulltime, parttime, onbepaalde tijd.

Je kunt je cv en motivatie mailen naar info@borntobeyoung.nl.