Gastouderbureau

Born to be young

Van Kinschotstraat 16
4901 ZM Oosterhout
Tel.: 06 – 42 98 26 32
info@borntobeyoung.nl

Hét gastbureau
Voor de ondernemende gastouder
Hét gastbureau
Voor de ondernemende gastouder
Hét gastbureau
Voor de ondernemende gastouder
Hét gastbureau
Voor de ondernemende gastouder
Hét gastbureau
Voor de ondernemende gastouder
Hét gastbureau
Voor de ondernemende gastouder
Previous
Next

Wat kost gastouderopvang?

Vraag naar een berekening op maat

Geld besparen

Gemiddeld is gastouderopvang 20% goedkoper dan andere vormen van kinderopvang. Naast het lagere tarief per uur, betaal je alleen voor afgesproken (en eventueel extra afgenomen) uren. Én je kunt aanspraak maken op kinderopvangtoeslag, als je voor een gastouder kiest via Gastouderbureau Born to be Young. Je kunt kinderopvangtoeslag aanvragen over het totale uurtarief (dus het tarief van de gastouder en de bureaukosten samen). Wij maken een berekening voor je, zodat je het juiste uurtarief kunt doorgeven aan de belastingdienst. Zo loop je geen opvangtoeslag mis! Heb je hulp nodig met het aanvragen van de kinderopvangtoeslag? Wij komen desgewenst bij je langs om je te helpen.

Opvangkosten

De kosten van gastouderopvang bestaan uit 2 delen: het tarief van de gastouder en de bureaukosten. Over beide kosten kun je kinderopvangtoeslag aanvragen. Gastouders zijn vrij in het bepalen van hun uurprijs. Gastouderbureau Born to be Young rekent een vast all-in-bedrag per maand voor bemiddeling, begeleiding en toezicht. Je betaald bij ons geen extra inschrijfkosten of bemiddelingskosten en we bieden voordelige overstaptarieven. De hoogte van ons tarief is afhankelijk van het aantal opvanguren en het aantal kinderen. Wij maken vrijblijvend een offerte op maat, waarin we ook een berekening kunnen maken voor de kinderopvangtoeslag.  Neem gerust contact met ons op, zodat wij jouw uurtarief kunnen berekenen.

Eigen bijdrage

Indien je aan de voorwaarden voldoet kun je kinderopvangtoeslag aanvragen. Het duurt ongeveer 8 weken voordat je de toeslag ontvangt. Dit is iedere keer op de 20e van de maand (of de eerste werkdag na de 20e indien dit in het weekend valt). Je betaald altijd een eigen bijdrage*. Dit is het gedeelte dat overblijft als je de maandelijkse kinderopvangtoeslag van de maandelijkse opvangkosten aftrekt.  Klik op de afbeelding om te vergroten.

* in sommige gevallen vergoedt je gemeente de eigen bijdrage, informeer hiervoor bij je eigen gemeente.

infographic-wat-kost-kinderopvang

Waarom een gastouderbureau?

Als je in aanmerking wilt komen voor kinderopvangtoeslag, is het wettelijk verplicht dat je gastouder samenwerkt met een gastouderbureau. Gastouderbureau Born to be Young helpt je gastouder om aan alle wettelijke eisen van het gastouderschap te voldoen, zodat jij recht hebt op kinderopvangtoeslag. Naast bemiddelen en begeleiden houden wij toezicht op onze gastouders en bieden we scholing, zoals herhalingscursussen EHBO voor baby’s en kinderen, zodat wij de kwaliteit en veiligheid van de gastouderopvang kunnen waarborgen. Jouw kindje is immers je belangrijkste bezit en bij één van onze gastouders ben je zeker van een leuke, schone en veilige opvang. 

Bezoeken

Het is onze taak om toezicht te houden op onze gastouders, zodat wij veilige en gezonde opvang kunnen garanderen. Als gastouderbureau zijn wij onder andere verplicht om jaarlijks minstens twee maal bij onze gastouders langs te gaan, om de veiligheid te controleren en de opvang samen met de gastouder te evalueren. Bij elk contract dat wordt getekend tussen de gastouder en nieuwe ouders, komen wij de koppeling begeleiden. Daarnaast gaan we af en toe onverwachts bij de gastouder langs, om te zien of zij ook dan volgens de regels werken. Wij bezoeken niet alleen onze gastouders, maar komen ook bij jou op bezoek, om kennis te maken en je alles te vertellen over gastouderopvang en onze werkwijze.