Voor gastouders:

Ik wil opvang aanbieden

Voor ouders:

Ik zoek een gastouder/ik wil overstappen

Hét gastbureau

Voor de ondernemende gastouder

Ouder, gastouder, gastouderbureau

Eigenaresse Heidi Born vertelt

Ouder

Mijn eigen kinderen zijn opgevangen door Carola, een fantastische gastouder met het hart op de goede plek: ‘haar’ kinderen stonden op nr. 1 en dat doen ze nog steeds. Bij Carola kwam ik in contact met twee gastouderbureaus. Wat een verschil! Het eerste gastouderbureau kwam persoonlijk bij me langs, belde regelmatig op met de vraag hoe de opvang verliep en dat gaf me een prettig gevoel. Helaas ging dit gastouderbureau failliet. Bureau nummer 2 heb ik één keer gezien, bij het tekenen van het contract en daarna nooit meer.

Gastouder

Een paar jaar later besloot ik zelf gastouder te worden in plaats van rennen en vliegen in het onderwijs, waar ik toen werkte. Ik haalde mijn diploma om als gastouder aan de slag te mogen en startte vol enthousiasme: al snel had ik de gezelligheid van 10 gastkinderen onder mijn hoede. Dankzij mijn vriendschap met Carola konden we elkaar helpen in elkaars opvang. Ik was sterker op zakelijk gebied, terwijl Carola mij fantastisch hielp met opvoedkundige vraagstukken. We vulden elkaar aan in alles wat wij misten aan begeleiding van een goed gastouderbureau. 

Grote verschillen

Want helaas, bureau nummer 3, waar we toen samen stonden ingeschreven was vooral goedkoop voor ouders, maar zagen we ook erg weinig. Omdat ik geen aanmeldingen van gastkinderen kreeg aangeboden via dat bureau, ben ik via internet opzoek gegaan naar andere bureaus. Zo kwam het dat ik met 3 gastouderbureaus heb samengewerkt. Ook toen merkte ik dat er grote verschillen zijn in de werkwijze en tarieven van deze gastouderbureaus. De één zag en hoorde ik nooit, de ander stuurde voornamelijk e-mails en de laatste ging voor persoonlijk contact en een vast gezicht die regelmatig bij me op bezoek kwam. Dit heeft me aan het denken gezet. Wat heb ik nodig van een gastouderbureau? Wat versta ik onder een goed bureau? Zowel als ouder en gastouder had ik daar voor mezelf een duidelijk antwoord op: persoonlijk contact, maar ook een persoonlijke benaderwijze, want Carola had andere ondersteuning nodig dan ik, dus dat vergt maatwerk. 

Mijn eigen gastouderbureau

Eind 2019 ging ik verhuizen en dit betekende dat ik mijn opvangkinderen gedag moest zeggen en op een andere plek opnieuw zou moeten beginnen. Dit was hét beste moment om aan de slag te gaan met mijn gastouderbureau. Een half jaar later beoordeelde de GGD mijn plan ontzettend positief, ze had ‘ervan gesmuld ‘ tijdens het lezen en zo is het gekomen dat ik vandaag de dag de trotse eigenaar ben van gastouderbureau Born to be Young.

Bemiddeling op maat

Zoals gastouderopvang op maat is, zo is mijn werkwijze als gastouderbureau dat ook. Ik sta voor persoonlijk contact en ik help jou daar waar jij dat nodig hebt. Zowel voor de gastouder, als voor ouders bied ik bemiddeling op maat. Met een gezamenlijk doel: hoge kwaliteit gastouderopvang door gepassioneerde gastouders voor ieder kind!