Voor gastouders:

Ik wil opvang aanbieden

Voor ouders:

Ik zoek een gastouder/ik wil overstappen

Hét gastbureau

Voor de ondernemende gastouder

Born to be Young begrijpt wat gastouders nodig hebben

Support en praktische tools voor alles rond professionele gastouderopvang

Wij zijn altijd op zoek naar gastouders

Als gastouder zorg je voor kleinschalige kinderopvang in een thuisomgeving. Je hebt een verantwoordelijke taak. Een gastouder heeft niet alleen de praktische zorg voor kinderen, maar oefent tegelijk veel invloed uit op hun ontwikkeling. Gastouderbureau Born to be Young is altijd op zoek naar gastouders die vanuit hun eigen huis kinderopvang willen aanbieden. Je kiest zelf in welke leeftijden je wilt opvangen, zoals uitsluitend kinderopvang van 0-4 jaar, een combinatie van kinderopvang (0-4 jaar) en Buitenschoolse opvang (4-13 jaar) of lijkt het jou juist leuk om een Buitenschoolse Opvang (BSO) aan huis te runnen? Ook dan zijn wij op zoek naar jou!

Je eigen kinderopvang opstarten

Wil je gastouder worden bij Born to be Young, dan ondersteunen wij je met alles wat vanuit de overheid wordt voorgeschreven. Bovendien kun je rekenen op extra begeleiding om je eigen opvang op te zetten. Wij helpen je om je opvang succesvol te maken en te houden. Hoe ziet jouw ideale gastouderopvang eruit? Dat is waar wij met jou naartoe gaan werken. Tijdens de eerste gesprekken inventariseren wij wat jij belangrijk vindt, waar je nu staat en wat je wilt bereiken. Waar je goed in bent en op welke vlakken je hulp nodig hebt. Welke hulpmiddelen heb jij nodig om je werk als gastouder met plezier te kunnen blijven doen? Dit zijn vragen die ons bezighouden. Want een blije gastouder, zorgt voor blije kinderen. 

Hoe kun je gastouder worden?

Niet iedereen kan zomaar gastouder worden. Je moet voldoen aan de strenge eisen en regelgeving van de Wet Kinderopvang. Bovendien dien je over relevante diploma’s te beschikken plus een Verklaring Omtrent het Gedrag en een certificaat kinder-EHBO. Maar dat is nog niet voldoende. Gastouderbureau Born to be Young wil een hoge kwaliteit van kinderopvang bieden. Daarom stellen wij eisen aan de locatie wanneer je zelf gastouderopvang wilt gaan aanbieden. Wij kijken of de opvanglocatie voldoende en veilige speelruimte biedt. En we kijken naar andere aspecten die van belang zijn voor een veilige en gezonde omgeving om kinderen in op te vangen. Vanzelfsprekend is het belangrijk dat je de Nederlandse taal goed beheerst. Verder is het ook belangrijk dat je ons pedagogisch beleidsplan kent en de inhoud in praktijk brengt. Op deze manier kunnen wij samen de beste gastouderopvang voor de vraagouders garanderen.

Niet zomaar oppassen

Als gastouder pas je niet zomaar op een aantal kinderen, maar run je een professionele kinderopvang. Tijdens de opvang werk je aan vier pedagogische basisdoelen: 

  1. je biedt de kinderen emotionele veiligheid in een veilige en gezonde omgeving, zodat ze zich veilig voelen bij jou en in de groep;
  2. je stimuleert de ontwikkeling van verschillende vaardigheden van je gastkinderen, zoals motorische vaardigheden, cognitieve vaardigheden, taalvaardigheid en creativiteit;
  3. je stimuleert een plezierige sociale omgang tussen je gastkinderen;
  4. je draagt waarden en normen over aan de kinderen


Hoe je dit doet beschrijf je in je persoonlijke pedagogisch werkplan. Hulp hierbij nodig?  Dat bieden wij je aan op een manier dat bij jou past. 

Wat wij bieden

Professionele gastouderopvang moet aan heel veel voorwaarden voldoen. De overheid stelt eisen, maar daarnaast komen er ook veel andere zaken op je af. Je wilt immers opvang van een goede kwaliteit bieden. Wij begrijpen wat je nodig hebt en ondersteunen je daarin. We werken op maat: afhankelijk van jouw kwaliteiten en wensen passen wij onze werkwijze aan. Persoonlijk contact is hiervoor noodzakelijk. We komen zo vaak bij je langs als nodig is. En niet alleen bij jou, ook bij jouw vraagouders. Want wij maken geen koppeling op basis van vrije kindplaatsen, maar op basis van een persoonlijk gesprek en overeenkomende wensen. Wij bieden jaarlijks scholing via KinderWijs TV. Welke cursus je gaat volgen, kies je zelf, zodat je je kunt ontwikkelen daar waar jij dat nodig hebt. De meeste cursussen kun je gratis volgen, voor enkele vragen we een bijdrage. De herhalingscursus EHBO voor kinderen vergoeden wij 100% voor gastouders die exclusief met ons samenwerken.

Dit verwachten wij van jou

Ons pedagogisch beleid is zodanig opgesteld dat er ruimte is gelaten voor jou visie op gastouderopvang. Iedere gastouder is uniek en werkt op haar eigen manier. Om jouw werkwijze zichtbaar te maken, verwachten wij van jou dat je een Persoonlijk Pedagogisch Werkplan schrijft, met als doel je professionaliteit te vergroten. Als je daarbij hulp nodig hebt krijg je dat, op een manier dat bij je past. Als je al een Persoonlijk Pedagogisch Werkplan hebt geschreven, bekijken we of deze voldoende is en actueel. Het plan kun jij gebruiken om je professionaliteit te tonen aan je vraagouders en bij kennismakingsgesprekken met nieuwe ouders. Wij gebruiken je plan om een goed beeld te hebben van je profiel en kwaliteiten voor het koppelen van nieuwe ouders. 

Verdiensten en zelfstandig ondernemerschap

Gastouder word je natuurlijk omdat je het leuk vindt. Tegelijk is het ook fijn als je er een salaris mee kunt verdienen. Bij een voldoende aantal kinderen is het goed mogelijk om een prima salaris te verdienen. Als gastouder bepaal je zelf je uurtarief. De hoogte ervan hangt onder andere af van je persoonlijke kwalificaties en van je opvanglocatie. Wij kunnen je altijd adviseren wat in jouw geval een goed uurtarief per kind is. Wat je uiteindelijk overhoudt van je verdiensten, hangt af van de belastingtechnische constructie waar je voor kiest. Veel gastouders vestigen zich als zelfstandig ondernemer. Dat geeft verplichtingen maar heeft ook aantrekkelijke fiscale voordelen. 

Wil je gastouder worden?

Wij informeren je graag over de eisen waaraan je volgens de Wet Kinderopvang moet voldoen. Als je aan de eisen voldoet, kun je geregistreerd worden in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK). Na deze registratie en na het goedkeuren van jouw opvanglocatie kun je kinderen opvangen. Door je in te schrijven bij Born to be Young krijg je hulp bij het werven van kinderen. Daarnaast krijg je van ons alle ondersteuning en tools om van jouw gastouderopvang een succes te maken. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk gesprek.

Een cadeaubon wanneer jij ons helpt

Op het moment dat jij op zoek bent naar gastkinderen, gaan wij voor jou aan de slag. Dit doen we samen met jou: jij runt immers een eigen bedrijf. Wij helpen je om via verschillende kanalen reclame te maken. Wij maken ook reclame via verschillende kanalen voor jou en gaan actief op zoek naar klanten. Als jij via jouw kanalen ouders hebt gevonden die hun kindje via ons bij jou plaatsen, heb jij eigenlijk een stukje van ons werk gedaan en dat vinden we een beloning waard. Daarom belonen wij jou met een bol.com cadeaubon van € 25,-* voor elk kind dat zich voor jouw opvang bij ons inschrijft. *Vraag naar de voorwaarden.

Al gastouder en met ons samenwerken? Ontvang een gratis goodiebag 😄

Ben jij gastouder in Oosterhout (Noord-Brabant), Breda of de nabije omgeving? Of run jij je gastouderopvang in Capelle aan den IJssel (Zuid-Holland) en omstreken? Zie jij het wel zitten om samen te werken met een gastouderbureau dat meer doet dan door de Wet Kinderopvang is voorgeschreven, dat met je meedenkt en voor je klaarstaat als jij dat nodig hebt? Dan hebben wij iets leuks voor jou! Nieuwsgierig? Stuur ons een bericht via de contactpagina en vermeld in het opmerkingenvlak dat je onze goodiebag wilt ontvangen. Vergeet je adres niet te vermelden!