Voor gastouders:

Ik wil opvang aanbieden

Voor ouders:

Ik zoek een gastouder/ik wil overstappen

Hét gastbureau

Voor de ondernemende gastouder

Je bent op zoek naar een gastouder

Van kennismaken tot de opvang van jouw kind goed geregeld

Hoe werkt gastouderopvang?

Bij gastouderopvang wordt uw kind opgevangen door een gastouder die een kleinschalige professionele kinderopvang runt bij haar thuis. Door de tussenkomst van Gastouderbureau Born to be Young heb je de mogelijkheid om kinderopvangtoeslag aan te vragen. Zodra je contact met ons opneemt, omdat je op zoek bent naar opvang voor je kind, maken wij een afspraak bij jouw thuis.

2. Een gastouder vinden

De volgende stap is het zoeken naar een beschikbare gastouder, die voldoet aan je wensen. Wij gaan met jouw wensen aan de slag en brengen je in contact met één of meerdere gastouders. Het kan zijn dat je zelf al een gastouder kent in de buurt, of een bekende die gastouder is. Ook dan kunnen jullie je samen inschrijven bij Gastouderbureau Born to be Young.

4. Het koppelingsgesprek

Is de kennismaking geslaagd en hebben jullie een klik? Dan plannen we een koppelingsgesprek in bij de gastouder thuis waarbij zowel jullie, de gastouder als een bemiddelingsmedewerker van Born to be Young bij aanwezig is, om de formele documenten in orde te maken en de praktische zaken nog eens te bespreken.  

6. Evalueren

Zodra de opvang loopt vinden er regelmatig evaluatiegesprekken plaats tussen jou, de gastouder en Born to be Young. We praten dan over je ervaring met de gastouder en we kunnen naar aanleiding van deze gesprekken afspraken aanpassen aan veranderende omstandigheden en ontwikkelingen van je kind. 

1. Je wensen

Allereerst bespreken we je wensen. Wat vind jij belangrijk in de opvoeding van je kind? Heb je speciale wensen of ideeën over de opvang zoals geloofsovertuiging, eetgewoonten of andere zaken die terug moeten komen tijdens de opvang? Dit soort vragen maar ook de praktische vragen zoals per wanneer je opvang nodig hebt, voor hoeveel dagen, vaste of wisselende uren zijn van belang voor het zoeken naar een geschikte gastouder.

3. Kennismaken

Als de gevonden gastouder gastouder beschikbaar is krijg je haar gegevens door voor het maken van een kennismakingsafspraak bij de gastouder thuis. Zo kun je ook een goede indruk krijgen van de speel- en slaapruimte die de gastouder beschikbaar stelt voor haar gastkinderen. Als je afspreekt terwijl ze kinderen opvangt, krijg je ook een goed beeld van de interactie met de kinderen en de sfeer. 

5. Kinderopvangtoeslag aanvragen

Vraag zodra je weet wanneer de opvang zal starten de kinderopvangtoeslag aan. Dit kan via Mijn toeslagen van de Belastingdienst. Kom je er niet uit? Wij helpen je graag! Maandelijks ontvang je rond de 20e van de maand zowel de factuur van de opvang als de kinderopvangtoeslag (indien je hier recht op hebt). 

Meer informatie & inschrijven

Wil je meer weten? Wij beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ons bellen of een bericht sturen. Klik hier om contact met ons op te nemen.